6. decembra 2015
+
otazky na ktore treba pamatat pri objednavani do servisu

6 otázok, na ktoré by ste mali pamätať pri objednávaní sa do autoservisu

6 otázok, na ktoré by ste mali pamätať pri objednávaní sa do autoservisu

Takže autoservis už vybratý máme tu a spĺňa všetky naše požiadavky. Lenže načo treba pri objednávaní sa do autoservisu pamätať? Pripravili sme pre vás malú osnovu, ktorú je dobré mať pri telefonáte na pamäti. Ide o základné veci, avšak keď si ich neujasníte vopred, môžu vás čakať v autoservise zbytočné komplikácie. Na toto sa nezabudnite pri telefonovaní spýtať:

 

Aká je cena?

Poviete si banalita, však na cenu isto nezabudnem. Lenže rozhovor sa môže vyvíjať rôzne a taká dôležitá vec vám ľahko vyfučí z hlavy. Preto je dobré, mať poznámku “cena” na papieriku pred sebou.

Ak autoservis má cenník na stránke, overte si, či je aktuálny a ceny v ňom platia. Vyhnete sa tak prípadným nepríjemnostiam. Pokiaľ je cena individuálna, spýtajte sa aspoň na orientačnú cenu a o koľko sa môže meniť, aj to podľa čoho konečná suma závisí.

 

Čo všetko sa v cene nachádza?

Veľa autoservisov má internetové stránky, na ktorých je presne vysvetlené, čo všetko sa v cene nachádza. Ak však nikde neviete nájsť, čo všetko sa v cene nachádza alebo vám to nie je jasné, nezabudnite sa na to opýtať pri telefonáte. Vyhnete sa tomu, že na záver budete nemilo prekvapení, keď vám príde faktúra dvakrát vyššia len preto, že v cene nebol započítaní materiál alebo súčiastky. Takže nikdy si nedomýšľajte a radšej si ujasnite cenu hneď pri objednávaní sa do autoservisu.

zistite cenu opravy automatickej prevodovky

Kedy môžem prísť?

Nezabudni sa dohodnúť, keby môžete priniesť vaše auto do autoservisu. Nájdite najvhodnejší spoločný termín a dohodnutý termín sa snažte dodržať. Nie je nič neserióznejšie, ako keď sa dohodnete a nakoniec bez akéhokoľvek ospravedlnenia neprídete. Držíte tak zbytočne termín niekomu, kto by prišiel. Ak viete, že dohodnutý termín nestíhate, zavolajte do autoservisu, čím skôr, aby prípadne stihli voľný termín obsadiť.

Ako dlho budem musieť auto v servise nechať?

Dôležité je už vopred si ujasniť, ako dlho budete musieť počítať s tým, že budete bez auta. Aj podľa toho si zvolíte termín, kedy tam auto prinesiete. Prípadne, či budete na auto čakať a pôjdete s ním rovno aj domov. Ak vám spravia výmenu oleja alebo opravu na počkanie, spojte návštevu servisu s niečím príjemným. Môžete si zatiaľ spraviť výlet s rodinou, vyskúšať miestnu reštauráciu alebo zájsť na kávu a koláč. Pripravte si plán vopred, aby ste si čo najviac spríjemnili čakanie.

 

Súčiastky sú odkiaľ?

V prípade, že potrebujete nejakú súčiastku vymeniť, spýtajte sa na ich dodávateľa. Ako zákazník máte právo vedieť odkiaľ súčiastky a náhradné diely nakupujú. Ak autoservis nemá čo skrývať, nebude mať problém vám pôvod súčiastok na rovinu povedať.

oprava súčiastok v zahraničí

Opravujete automatické prevodovky priamo u vás v autoservise?

 

Nie každý autoservis, ktorý prijme vaše auto na opravu automatickej prevodovky, túto opravu aj sám vykonáva. Niekedy sa stáva, že automatickú prevodovku z auta vyberú a zašlú ju na opravu do autoservisu v zahraničí. Avšak aj neodborné vybratie alebo založenie ju môže poškodiť alebo úplne znefunkčniť. Preto si automatickú prevodovku nechávajte opraviť jedine v autoservise, kde ich aj naozaj priamo opravujú. Túto informáciu si overte už pri telefonáte do autoservisu. Ak ich iba zasielajú do zahraničia, tak im radšej poďakujte a poohliadnite sa inde.

 

Viete o niekom komu by náš článok pomohol? Pošlite mu tip.