9. marca 2016
+
aký bol rok 2015 v autoservise štatistiky

Aký bol rok 2015 v našom servise automatických prevodoviek – 1. časť

Aký bol rok 2015 v našom servise automatických prevodoviek – 1. časť

Chceli by ste vedieť, v ktorom mesiaci sa u nás najčastejšie opravujú automatické prevodovky? Alebo kedy chodíte najviac meniť prevodový olej? V ktorom mesiaci prevládajú opravy nad výmenami? Kedy sme mali najviac návštev v autoservise?

Aj my sme boli zvedaví a tak sme pozbierali pár údajov, ktoré sa nám v servise počas celého roka 2015 nazhromaždili. Trochu sme počítali, analyzovali a zapisovali. Nakoniec nám z toho vyšlo niekoľko zaujímavých čísiel, s ktorými sa chceme s vami podeliť. Takže všetci, ktorí máte radi štatistiky, tabuľky a grafy si prídete na svoje.

KEDY SME VIAC OPRAVOVALI AUTOMATICKÉ PREVODOVKY NEŽ MENILI PREVODOVÝ OLEJ?

rok 2015 - autoservis automatich prevodoviek - vymeny a opravy automaticke prevodovky (percentualne porovnanie)
Ako spomíname na našej stránke, prevencia v podobe pravidelnej výmeny oleja v automatickej prevodovke je prvoradá. No bohužiaľ ani to vás niekedy pred jej pokazením nezachráni a jej oprave sa nevyhnete. A tak nás samozrejme navštevujete aj za týmto účelom.

Počas roka boli aj mesiace, kedy sme viac opravovali ako vymieňali olej. Nieže by ste prevenciu zanedbávali, práce naopak. Z grafu vidíme, že ide o mesiace január a február, kedy práve v tomto období začala zima a keďže sa chyby na automatickej prevodovke prejavujú intenzívnejšie počas chladnejšieho počasia, vyhľadávali ste nás častejšie za účelom opravy.

Jún sa tiež niesol v znamení opráv. Mnohí z vás ste sa chystali na dovolenku autom a tak ste sa rozhodli podrobiť automatickú prevodovku diagnostike. V prípade zistenia závady auto u nás rovno zostalo na opravu.

Naopak koncom roka sa viac menil olej v automatickej prevodovke. Do nového roka väčšina z vás chcela vstúpiť s čistou hlavou a bez povinností, ktoré ste počas celých mesiacov odkladali. A keďže výmena patrí medzi jednu z nich, vymieňali sme ako na bežiacom páse. 😉

Väčšinu mesiacov počas roka však u nás prevládajú výmeny nad opravami v pomere 9:3.

 

KEDY SME MALI NAJVIAC A NAJMENEJ NÁVŠTEV V SERVISE?


V roku 2015 sme sa tešili z vašich početných návštev, avšak v určitých mesiacoch ich bolo viac ako v iných.

Prvé novoročné mesiace bývajú pre mnohých v práci, ale aj v osobnom živote hektické. Tým pádom odložíme také veci ako je napríklad návšteva autoservisu na neskôr a vybavujeme ich iba v najnutnejšom prípade. Takže vás isto neprekvapí, že práve január a február vedú v rebríčku najmenšej návštevnosti.

Najčastejšie ste k nám zavítali počas mesiaca október, kedy ste nás navštívili viac než počas troch najmenej navštevovaných mesiacov dokopy.

KEDY SME NAJVIAC A NAJMENEJ MENILI OLEJ V AUTOMATICKEJ PREVODOVKE?

porovnanie výmen oleja v automatickej prevodovke za rok 2015 v autoservise špecializujúcom sa na automatické prevodovky

Ako sme spomínali vyššie, koniec roka všetci dobiehali celoročné resty a tak vás isto neprekvapí, že na prvých dvoch miestach najčastejších výmen oleja sa nachádza október a december.

Zaujímavý je fakt, že keď sme spočítali všetky výmeny oleja v najviac vymieňaných mesiacoch, zistili sme, že tvorili až 44% zo všetkých výmen prevodového oleja.

Rebríček mesiacov, kedy sme menili olej v automate najmenej je úplne identický s rebríčkom najmenej navštevovaných mesiacov vôbec počas celého roka 2015.

Neodkladajte výmenu prevodového oleja na koniec roka.
REZERVUJTE SI TERMÍN EŠTE DNES

KEDY SME OPRAVOVALI AUTOMATICKÉ PREVODOVKY NAJVIAC A NAJMENEJ?

porovnanie opráv automatických prevodoviek za rok 2015 v servise špecializovanom na automatické prevodovky

Aj pri našom rebríčku „Najviac opráv za rok 2015“ sa potvrdilo, že automatické prevodovky chcete mať v top stave na cestu do dovolenkovej destinácie.

Nie je samozrejme nič horšie ako, keď sa vám auto nečakane pokazí v zahraničí. Zbytočné náklady, strata času a nervy sú nepríjemnosťami, ktoré vás v takom prípade čakajú. Preto je najvhodnejšou voľbou nechať si pred cestou spraviť kompletnú diagnostiku automatickej prevodovky. Len tak budete mať istotu, že je všetko v poriadku. Najlepšie je však počítať aj s časom na prípadnú opravu, ak by sa náhodou ukázala nejaká závada.

Chystáte sa na dovolenku autom?
Nechajte si automatickú prevodovku pred cestou skontrolovať.
OBJEDNAJTE SA NA KOMPLETNÚ DIAGNOSTIKU AUTOMATICKEJ PREVODOVKY
Zaujímavosťou je, že počas mája sme urobili skoro dvakrát toľko opráv než, keď spočítame december, november a február dokopy.

Rok 2015 nám ubehol v autoservise veľmi rýchlo. Pomedzi to opravovanie a vymieňanie oleja sme sa ani nenazdali a už tu bol nový rok. Dúfame, že bude minimálne tak úspešný ako ten minulý.

Tešíme sa na vašu návštevu u nás v autoservise.

Páčil sa vám náš článok? Tak ho zdieľajte so svojou rodinou a priateľmi.