1. septembra 2016
+
kúpa ojazdeného auta s automatickou prevodovkou

Pred kúpou ojazdeného auta s automatickou prevodovkou

Chystáte sa kúpiť alebo predať ojazdené auto s automatickou prevodovkou?

Chystáte sa kúpiť ojazdené auto s automatickou prevodovkou? Tak si najskôr prečítajte náš článok. Dozviete sa v ňom ako sa vyhnúť uzavretiu nevýhodného obchodu. Nestane sa vám tak, že by ste si potom trieskali hlavu o stenu, čo za „šrot“ ste to kúpili.

Kúpa jazdených áut je populárna

Kúpa jazdených áut je veľmi populárna záležitosť. Rovnako vás predsa odvezie z bodu A do bodu B jazdené auto ako to nové. Tak prečo niečo neušetriť aj takýmto spôsobom. Avšak jedine pokiaľ máte šťastie a kúpite auto v dobrom stave.

Tým menej šťastným sa však môže stať, že akurát odstavia auto po pár týždňoch či mesiacoch v servise. V tom lepšom prípade sa to bude dať opraviť, v tom horšom nie.

Jazdené auto či nové?

Zástancovia kúpy jazdeniek hovoria o kúpe nového auta ako o zbytočnom „luxuse“, keďže jeho cena rapídne klesne okamihom ako opustíte predajňu. Avšak naproti tomu odporcovia argumentujú, že aspoň viete čo kupujete a nemôže vás nič prekvapiť. Navyše auto máte v záruke.

Tí, ktorí si niečo podobné prežili, by vám o tom vedeli dlhé hodiny rozprávať. Z dobrého obchodu sa nakoniec stala hotová nočná mora.

Aj u nás v servise sa stretávame s takýmito prípadmi. Potom ako ľudia zistia koľko stojí oprava alebo sa nakoniec ukáže, že automatická prevodovka je neopraviteľná odchádzajú veľmi sklamaní. Nemajú ani pojazdné auto, ani peniaze. Po takýchto skúsenostiach sa isto nestali fanúšikmi kúpy ojazdeného auta.

Tak ako sa rozhodnúť?

Je to veľká dilema. Chcete si kúpiť jazdené auto, ale zároveň sa bojíte, že uzavriete nevýhodný obchod. Koniec koncov cena jazdených áut s automatickou prevodovkou býva veľakrát veľmi lákavá. Poviete si, že stačí opraviť prevodovku. To je výhodné.

Lenže oprava je náročný a drahý servisný úkon. Keď si to neskôr spočítate, cena zrazu nevyzerá tak lákavo ako sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Čo však urobiť, keď nechcete kupovať nové auto, ale zároveň sa ani nechcete nechať napáliť? Ako zistiť či je automatická prevodovka v poriadku a funguje správne?

Dobré slovo? Nie, ďakujem. Radšej diagnostiku.

Predajcovia chcú samozrejme predať a čím skôr sa zbaviť svojho starého auta. Preto vám niektorí povedia to, čo presne chcete počuť, len aby svoje auto predali. Niekedy sa stáva aj to, že majiteľ o tom ako sa správne starať o automatickú prevodovku netuší alebo nevie o prípadnej začínajúcej chybe a myslí si, že predáva auto v dobrom stave. Pri automatických prevodovkách tak môžete kupovať doslova „mačku vo vreci“.

Netreba sa tak spoliehať len na dobré slovo predajcov. Predsa platí dobre známe? “Dôveruj, ale preveruj.”

pred kúpou ojazdeného auta s automatickou prevodovkou vykonajte diagnostiku

 

Preto pre všetkých tých, ktorí zvažujú kúpu jazdeného auta s automatickou prevodovkou máme jednu radu:

Pred kúpou podrobte auto kompletnej diagnostike automatickej prevodovky.

Alebo požadujte aby vám predávajúci predložil papiere z diagnostiky.

Ak nemá predávajúci čo skrývať, nemá problém s autom zájsť na diagnostiku. Tam sa dozviete v akej kondícii je automatická prevodovka, či bolo o ňu náležite postarané, prípadne koľko by oprava alebo údržba stála. Spoliehať sa na slovo predávajúceho môže byť risk a preto ak kupujete ojazdené auto s automatickou prevodovkou, nechajte si ju ešte pred samotnou kúpou skontrolovať. Na základe toho sa potom môžete rozhodnúť, či auto kúpite alebo sa radšej poobzeráte inde.

Budete mať tak istotu, že kupujete auto s funkčnou automatickou prevodovkou a v akom stave sa nachádza.

presne vediet v akom stave kupujes automaticku prevodovku

 

Pre tých, ktorí sa chystajú auto predávať máme tiež radu:

Podrobne automatickú prevodovku diagnostike.

Po ukončení kompletnej diagnostiky dostanete rozbor diagnostiky a protokol o počítačovej diagnostike. Budete mať papier pre potencionálnych kupujúcich. Tí sa nebudú musieť spoliehať len na vaše dobré slovo, no bude to môcť aj doložiť. Verte, že potencionálny kupujúci takýto krok ocenia.

Chcete vedieť z čoho pozostáva diagnostika v našom servise, ako prebieha a aká je cena?
Navštívte našu stránku, kde nájdete všetky dôležité informácie spolu s objednávkovým formulárom.

Keď ste už ojazdené auto s automatickou prevodovkou kúpili

Ak ste už predsa len ojazdené auto kúpili, ani tak nie je nič stratené. Lepšie ako čakať, či sa niečo pokazí a kedy, je dať automatickú prevodovku skontrolovať. Po hodine v našom servise budete presne vedieť v akom je stave. Či bol olej v automatickej prevodovke menení alebo či všetko funguje správne.

Pamätajte si, že pri automatických prevodovkách platí pravidlo, že čím skôr prídete, tým lepšie.

Je lepšie ak sa chyba odhalí hneď na začiatku, kým ešte nepoškodila ostatné časti prevodovky.

Keď odhalíte závadu, už to nič na tom, že ste také auto kúpili nezmení, ale môžete sa aspoň vyhnúť zbytočne veľkým neskorším nákladom na opravu alebo úplnej deštrukcii automatickej prevodovky.

Na záver

Preto pamätajte, ak kupujete ojazdené auto s automatickou prevodovkou vždy si ho nechajte preveriť. Alebo aspoň požadujte, aby tak urobil predávajúci. V prípade, že ste vy kto auto predáva, protokol z diagnostiky vám môže pri jeho predaji pomôcť. Kupujúci tak uvidia, že vám môžu dôverovať. Čo môže zavážiť pri ich konečnom rozhodnutí. No a ak ste si už ojazdené auto kúpili, zájdite na diagnostiku aspoň preventívne. Budete tak môcť odvrátiť vážnejšie poškodenie prevodovky.

Dúfame, že vám náš článok bude pri kúpe auta aspoň trochu nápomocný. A ak viete o niekom komu by tiež mohol pomôcť, tak ho s ním zdieľajte.